Home

Tweet de juiste hashtag!

Hashtags zijn bedoeld om tweets te koppelen aan een bepaald onderwerp. Op deze manier kan makkelijk worden gezocht welke andere Twitteraars zich bezighouden met hetzelfde onderwerp. Door hashtags te gebruiken, wordt de kans vergroot dat je tweets gevonden worden door twitteraars die zich ook bezig houden met dit onderwerp. Als er iets actueels is, kan men via de zoekfunctie van Twitter eenvoudig een tijdslijn zien met tweets over dit onderwerp. Het hekje stamt af van IRC (een chatprotocol) waar je met een # een bepaald kanaal kan openen.

Er zijn eigenlijk geen vaste regels voor het gebruik van hashtags. Een hashtag is vaak gewoon het onderwerp zelf of een afkorting van dat onderwerp (zoals bijvoorbeeld #dwdd voor het TV-programma De Wereld Draait Door). Het is handig om te zoeken op een onderwerp om te kijken welke hashtags daarvoor gebruikt worden door Twitteraars. Maar nog handiger is het natuurlijk om te kijken op HekjePlekje.nl.

Op HekjePlekje.nl vind je een overzicht van de meest gebruikte hashtags op Twitter, gesorteerd op categorie. Heb je een aanvulling of idee voor deze website, geef het dan door via het contactformulier.

disclaimer   |   copyright © 2010 hekjeplekje.nl

#hashtag

een label dat je aan je tweet hangt om aan te geven dat het over een bepaald onderwerp gaat